sobota 30. júla 2011

Maska na vlasy po mojom :)

Dobré ránko prajem :)

Masky na vlasy takého domáceho typu už asi všetci poznáme. Niektoré odborníci už začínajú hovoriť, aby sme postupne zabudli na tieto rady ešte od našich starých mám. Niektorí zase naopak vravia, že raz za čas si takú výživnú masku treba spraviť. Ja som sa teda Rozhodla zmixovať obe tieto rady, a teda som si vytvorila masku, ktorá bude mať kúsok z prvého aj druhého názoru odborníkov. Myslím, že sa mi dosť podarila a budem ju opakovať častejšie keď  niekedy budem chcieť trošku zmeny pre moje vlasy od skvelej masky na vlasy gestil wonder , o ktorej kvalitách som sa vám už zmienila (klik na názov).

ČO POTREBUJEME: malú misku, olivový olej, kondicionér ( je jedno aký, ja som použila Cien z Lidlu, o ktorom som písala TU ), trochu vody.

AKO NA TO?
Jednoducho tieto 3 veci- vodu, olej, koncicionér- zamiešame, nanesieme na vlasy a necháme pôsobiť takých 30 minút. Čas pôsobenie je však na vás, ak nemáte čas, aj 10 minút je lepších ako nič, naopak ak máte, skvelá bude aj hodina pôsobenie. Potom masku jednoducho zmyjete a vlasy poriadne umyjete. Odporúčam ešte zabaliť vlasy do potravinovej fólie pre lepšie účinky (keďže sa tam tak udrží väčšie teplo a látky môžu do vlasov lepšie prenikať).

POZOR! Masku si nanášajte len asi od polovice vlasov dole, nie až ku korienkom! Vlasy by sa vám veľmi zamastili a vymývalo by sa vám to ťažko...






Čo vravíte na domáce masky vy? :)

PS: na 10 dní sa s vami lúčim, idem totiž do tábora :) Tak sa majte paaa :)))

štvrtok 28. júla 2011

Domáca manikúra

Ahojte! :))
Dnes som si našla pre seba chvíľku a zamerala sa na svoje nechty. Viem, že im nevenujem prílišnú pozornosť, ktorú sústreďujem skôr na vlasy a pleť... Keď som bola ešte menšia, viac som si ich pestovala a tento postup som opakovala pravidelne. Teraz si takúto domácu manikúru spravím najviac raz za 2 mesiace. Ale stojí to za to, je to jednoduché  :)

1) Do malej misky nalejem teplú vodu, do ktorej dám trošku mydla a nechty v tom namáčam cca 10 min. Ide o to, aby mi zmäkla kožička v okolí nechtov.








2) Potom použijem malý gél z Oriflame určený špeciálne na zmäkčenie nechtovej kožičky. Natriem si ho na každý necht. Ak niečo podobné doma nemáte, dá sa to nahradiť obyčajným krémom na ruky.


3)Nasleduje zatláčanie kožičky. Ak doma nemáte drevenú paličku určenú špeciálne na toto, nahraďte ju pilníkom, na ktorého koniec dáte kúsok servítky.






4) No a posledný krok je samotné pilníkovanie do želaného tvaru. Ja si vždy opilníkujem aj povrch nechtu špeciálnym "bodovým" pilníkom.


Teraz už len stačí pekne nalakovať a hotovo :) Tento recept mám z jednej brožúry z oriflame a postup opakujem už asi 4 roky :P

pondelok 25. júla 2011

Milé prekvapenie :)

Pekný deň všetci! :))
Rozhodla som sa vás inšpirovať, aby ste v potravinách Lidl na budúci krát neprešli okolo oddelenia s "lidláckou" kozmetikou CIEN ako keby na danom regáli nič nebolo. No schválne, nepomysleli ste si pri pohľade na také šampóny na vlasy za jedno jediné euro čo to bude za kvalitu? Možnože nie, no ja až doteraz áno. A to bola veľká chyba!

Nedávno som bola u kamarátky ktorá si celkom potrpí na kvalitnú kozmetiku a zbadala som u nej na vani práve tento cien šampón. Tak som sa jej na neho spýtala. Povedala mi, že nedávno pozerala jeden ženský magazín, kde testovali šampóny a víťazom sa stal práve tento a to mal za konkurentov napríklad také Schaumy či Gliss Kury. Zaujalo ma to a už len kvôli tejto recenzii som ho nemohla nevyskúšať. Jeho cena- jedno jediné euro- ma presvedčilo, že to rozhodne treba vyskúšať. Ja konkrétne som si zobrala verziu v zelenom na regeneráciu suchých vlasov. Moje dojmy? Musím povedať, že som ho zatiaľ použila len raz no vlasy mi pekne zjemnil. Nehovorila by som o úplnej regenerácii alebo v prípade mojej kamarátky o super objeme- to od neho nečakajte, žiadne zázraky sa diať nebudú...Ak sú však vaše vlasy v dobrom stave a nepotrebujú mimoriadne zázraky, na výživu vám bohate postačí :) U mňa v kúpeľni má už teraz svoje miesto, používať ho budem vždy keď sa mi zachce trošku zmeny od môjho balzamu na vlasy (osobne si myslím, že je dobré šampóny a kondicionéry striedať). Aha a aby som nezabudla, ešte aj príjemne nevtieravo vonia :)


Máte aj vy pochybnosti o kvalite takejto lacnej kozmetiky z Lidla či iného obchodu? Skúsili ste napriek tomu takú kozmetiku? :))

streda 20. júla 2011

Drsné ruky a nohy? Kdežeee... :)

Dnes sa trošku zameriam na krémy na ruky a chodidlá, ktoré sú veľmi každodenne namáhané. Ja som v tomto výbere naozaj špekulant, pretože hlavne v zime mám problémy najmä so suchými rukami. Vyskúšala som kopu krémov, no ostala so verná týmto dvom:



Garnier sa ku mne dostal úplnou náhodou minulé leto- nejakou vzorkou k časopisu a najprv ho používala moja mamina, ktorá po týždni prišla za mnou s tým, nech si s ním nohy aj ja krémujem. A presvedčil ma úplne. Naozaj odporúčam hlavne na leto, keď nechcete mať tvrdú nepeknú pokožku do krásnych letných otvorených topánok... Cena je cca 3 eurá





Druhým mojím kamarátom je Neutrogena. Mala som už aj iný krém od tejto značky, ktorý bol rovnako výborný ale veľmi zle sa rozotieral- bol taký tuhý. To o tomto nemôžem povedať. Je to jediný krém, ktorý, mi vyriešil problém so suchými rukami, lebo hlavne v zime som na tom bola dosť tragicky ( aby som ruky mala ako tak normálne, krémovala som si ich minimálne 3 krát za deň). Ruky si s ním nakrémujem vždy pred spaním, má ľahkú textúru, príjemnú jemnú krémovú vôňu a mám pocit, že celkom dlho vám jedno balenie vydrží.. Na cenu si teraz nespomínam, mám pocit, že to je okolo tých 5 eur.

PS: Ak by niekto mal ešte väčší problém s rukami a ani toto by mu nestačilo, skvelá je ešte sada z Mary Kay "Saténové ruky". Nepoužívala som to, ale na jednom stretnutí s poradkyňou som to vyskúšala a ruky som ešte dlho potom mala ako bábätko :)



Aj vy máte problém so suchou pokožkou na rukách či nohách? Ako ho riešite? :)

piatok 8. júla 2011

Akutol

Hneď na úvod musím spomenúť, že za tento typ vďačím Biance Principesse ,ktorá o ňom napísala na svojom blogu a len ďaka nej ho odteraz nosím so sebou v kabelke.

Akutol je vlastne akoby neviditeľný leukoplast :) To znamená, že ak ste si kúpili práve nové letné topánočky ktoré vám, bohužiaľ, spravili otlaky, nehodí sa dať si leukoplast, ktorý je jednak nevkusný a o chvíľku sa vám pokrčí a môžete si ho meniť. Tento gélový sprej s nastriekate na dané miesto, počkáte také 2 minútky kým zaschne a už vás vďaka neviditeľnému povlaku vás už nič nebude otláčať. Ja to nosím stále pri sebe v prípade potreby :) Nájdete ho v lekárni za skvelú cenu 1,80! :) (aspoň ja som to za toľko kúpila, ale viac ako 2 eurá to podľa mňa nebude)

pondelok 4. júla 2011

Dermacol make-up cover

Čo by ste povedali na to, keby vám konečne nejaký make-up kompletne zakryl všetky nedokonalosti pleti tak ako to všetky sľubujú v reklamách? :)

Raz som si o ňom na internete prečítala jednu veľkú chválu, aký je skvelý, tak som šla ďalej a chcela sa dozvedieť viac informácii na tento make-up. Nemusela som sa dlho rozhodovať, jeho cena max. do 5 eur ma presvedčila, že ho treba skúsiť :) Odkedy ho používam, všetky ostatné make-upy sa mi zdajú slabé :D Ale úplne vážne, jedine tento mi prekryje všetko čo sa mi na tvári nepáči! Ďalšia vec je, že sa takmer nedá ani minúť, lebo malá kvapôčka stačí na prekrytie celej tváre... to svedčí aj o tom, že má hustejšiu konzistenciu, preto ho neodporúčam na leto, niektoré ženy ho používajú len ako korektor pretože jeho mínus asi je že to nie je taký ten "neviditeľný" make up ktorý pôsobí úplne prirodzene, na druhej strane sa však vie vinikajúco prispôsobiť pleti takže aj keby ste sa netrafili celkom do správneho odtieňa, nemusí to dopadnúť tak zle...
A čo je tiež super vedieť je, že je to vlastne legendárny make up ktorí používali prví maskéri hercov v profesionálnych filmoch :) Je taký extrémne krycí, že si s ním dokážete zamaskovať aj celé pery (výborná vec na Halloween :D ) Neviem však ako by reagoval so suchou pleťou, pre normálnu, zmiešanú a mastnú bude určite dobrý, ale ako hovorím na suchej vám povedať neviem, ja takú nemám a na nikom som to neskúšala :P V každom prípade sa oplatí vyskúšať :)

sobota 2. júla 2011

Zázrak pre vlasy!

Už nadpis vás musí hovoriť, že vám predstavím 2 zázraky na vlasy, ktoré v mojej kúpeľni majú VIP miesto.
CHI Silk infusion 
Píšu o ňom:
Komplex pre reparáciu
  • Obnovujúca maska bez alkoholu, neoplachuje sa.
  • Obohatená o prírodný hodváb, pšeničné a sójové proteíny.
  • Pre hebké, formovateľné vlasy s neuveriteľným leskom bez strapatenia sa.
  • Chráni vlasy pred termálnym stylingom a prostredím.
Ja hovorím:
Hneď po prvom použití som zaznamenala, že moje vlasy zostali veľmi hebké a vyživené a ešte keď po prameni vlasov prešla žehličkou, zostala som ohromená aké hladné no nie splasnuté som vlasy mala. Do hustých dlhých vlasov vám skutočne stačí naniesť množstvo veľkosti 1-2 lieskových orieškov. Má olejovú konzistenciu ktorá dobre pôsobí pre suché vlasy no zároveň ich nemastí. Okrem termo  ochrany vám poskytne aj regeneráciu a ochranu pred slnkom. No čo viac dodať, jeho prezývka "hodváb na vlasy" hovorí predsa za všetko :) Dostanete ho kúpiť na internete alebo vo vybraných kaderníctvach za cenu cca 15 eur za 50 ml, čo je síce nie najmenej peňazí no vydrží vám skutočne veeeeľmi dlho a kúpu neoľutujete.







Gestil wonder
Píšu o ňom:
Regeneračný krém s výťažkom z bambusu. Jeho výnimočné zloženie sa odporúča na vlasy silné s poškodeným vláknom vplyvom trvalej, farbením, smogu a na vlasy suché. Dodáva vlasu veľký lesk, hebkosť a hydratáciu. Vlasy sú samozrejme po jeho použití veľmi dobre rozčesateľné. Necháva sa pôsobiť po každom umytí 3-5 minút a potom sa opláchne dôkladne vodou. Je výborný tiež na zábaly na 30-60 minút a potom sa vlasy znovu opláchnu vodou. Necháva sa pôsobiť po každom umytí 3 – 5 minút a potom sa dôkladne opláchne vodou. Je výborný tiež ako zábalový krém na 30 – 60 minút. Potom sa znovu vlasy opláchnu vodou. Vyrába sa v troch baleniach. Praktické balenie – 300ml

Ja hovorím: 
Pre všetky z nás by malo byť samozrejmosťou, že našim vlasov venujeme zvýšenú pozornosť aspoň 1 za mesiac a doprajeme im výživu v podobe masky na vlasy. V drogériách máme naozaj veľký výber, o to väčšia škoda je, že gestil wonder tam nájdete asi ťažko. Dostanete ho kúpiť na internete a jeho cena za 300 ml je cca 8 eur, čo sa mi zdá veľmi dobré vhľadom na jej blahodarné účinky. Niekomu nemusí vyhovovať jeho vôňa, mne však nevadí ale čo je hlavné, vlasy dokáže perfektne vyživiť, hydratovať, regenerovať. Skúste si do googlu dať "gestil wonder recenzie" a ja vám zaručujem, že nenájdete ani jednu zlú skúsenosť :)

piatok 1. júla 2011

Moji špiráloví obľúbenci :)

Ahojte! :) Výber špirál v obchodoch je naozaj veľký a preto je mi ľúto ostať verná len jednej špirále a neskúšať ďalšie. Ak sa mi však nejaká veľmi zapáči, kúpim si ju samozrejme viac krát po sebe a také sú tieto tri:


1) Oriflame- Wonder lash mascara ( cena v akcii cca 3 eurá)

Plusy: Veľmi dobrá je štetinka, ktorú si po vyschnutí špirály odkladám v prípade, že by som si kúpila nedobrú špirálu- jednoducho vymením horný dielik :). Riasy krásne predĺži a tiež aj zahustí. Z jednej strany sú dlhšie štetinky, z druhej kratšie, ktoré sú výborné na dolné mihalnice. A tiež skutočne skvelá cena! :)

Mínusy: Má dosť krátku životnosť. Už po 1 mesiaci nemá taký efekt ako na začiatku. Úplne vyschne tak po 2 mesiacoch.


2) Gosh - Eye deal mascara ( cena cca 8-9 eur)
Plusy: Mihalnice sú po nej krásne zahustené a predĺžené! Robí vážne dramatický pohľad. Dobre sa nanáša. Vydrží najmenej 2 až 4 mesiace.

Mínusy: Vyššia cena. Tá však svedčí o jej kvalite.


3) Manhatan - Volcano explosive volume (cena cca 5 eur)
Plusy: Perfektne zahusťuje! Predĺži tiež :) Veľmi podobná gosh-ke. Dobrá až výborná cena vzhľadom na jej kvalitu.

Mínusy: Tie vlastne ani nie sú :) Životnosť je v priemere také 3 mesiace, normálka :)


CELKOVÝ VÍŤAZ:  Myslím že gosh, no manhattan je  tesne za ňou. Oriflame mám rada keď núdzovo potrebujem nejakú no nechcem za ňu vyhodiť veľa ale zároveň chcem kvalitu. Ceny im určite zodpovedajú.

Skúsili ste už niektorú z nich? Alebo máte iných obľúbencov? :)