utorok 28. júna 2011

Slnko naše milované...ale aj nebezpečné :/

Rozhodla som sa napísať niečo o zdravom opaľovaní. Pýtate sa prečo? Áno, určite o tom rovnako veľa čítate v každom ženskom časopise, lekári upozorňujú na ochranné faktory... Napriek tomu mi minule moja sestra rozprávala ako si vyšla s kamarátmi na kúpalisko a keď si natrela opaľovací krém, div že na ňu nepozerali s výrazom "Čo to robíš?" .Potom sa jej kamarátka s pokožkou s fototypom 1 na ďalší deň sťažuje, že ju bolí každý jeden dotyk. A ešte sa dokáže ohradzovať tak otrepanou frázou - Ja som sa len chcela opáliť...
V prvom rade si musíme ujasniť, že s opaľovací krémom sa opálite - možno vám to potrvá o niečo dlhšie, ale opálenie bude oveľa krajšie, vydrží vám dlhšie a HLAVE to bude zdravšie. Musíme si uvedomiť, že "na trh" ideme s vlastnou pokožkou a tú máme len jednu, tak netreba riskovať.



Na opaľovacie krémy vám však neviem dať veľa recenzí pretože odmalička moja mamina kupovala krémy Nivea a mne úplne vyhovujú a najlepšie voňajú :)
Ja som fototyp 2, to znamená, že začínam s SPF 30 a postupne znižujem na SPF 20-15. Občas mávame aj detské opaľovacie krémy. Nevidím v medzi klasickým a detským veľký rozdiel, tie detské sú akurát farebné no myslím, že svoju funkciu spĺňajú obe rovnako :)
Skúsila som už aj s olejovou konzistenciou. Ja skôr obľubujem normálnu krémovú konzistenciu tiež kvôli tej krásnej dovolenkovej vôni :) Ale je to len o tom, čo preferujete. Ak naopak zbožňujete krásne lesklé nôžky, nech sa páči, odporúčam :)

Tiež je dôležité, aby sme nezabudli na krém po opaľovaní. Opaľovanie predĺži, prípadné spálenie zmierni a pôsobí chladivo. Pokožke tým veľmi ulahodíte, pretože po celom dni na slnku bola dosť namáhaná.

Na záver by som dodala, že nech už používate akúkoľvek značku krémov (osobne si myslím že svoju funkciu aj tak splnia všetky), vyberte si opaľovací krém aj krém po opaľovaní jednej značky.  Neplatí to len pri tomto, ale aj pri starostlivosti o pleť, či šampón s kondicionérom na vlasy sa tieto výrobky navzájom dopĺňajú. Preto je najlepšie kupovať kompletne z jednej sady :)

PS: Takto vyzerá polička u nás doma :D


Máte aj vy obľúbenú značku opalováku? Akú a prečo? :)

3 komentáre:

  1. Já v posledních dvou letech kupuju Baleu, mám od nich 6,8,15 a krém po opalování a jsem moc spokojená, i cena je fajn!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. super článok... minule som sa aj ja trochu pripiekla aj keď som bola natretá :(( Ako prvú pomoc odporúčam aloe vera gel...

    http://lavendergrove.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. lovelyhair - Balea je super značka, je to jedna z tých mála, ktoré sú celkom kvalitné a veľmi lacné :)

    Lavender B - áno aj to sa môže stať, preto je dôležité sa natierať aj pravidelne, krém sa môže po čase začať zmývať... aloe vera je super vec :)a ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť