utorok 17. januára 2012

Ahojte! :)
Dnes tu mám pre vás sľúbený článok o mojich kozmetických favoritoch z roku 2011, aj keď možno trošku neskoro.

Ospravedlňujem sa za kvalitu, naozaj nemám čím iným fotiť len mobilom tak som sa pokúsila aspoň ako-tak spraviť aj detailnejšie zábery pri niektorých výrobkoch.

1. Šampóny na vlasy - Loreal Professional Absolut repair, Yves Rocher Hamamélis, Elséve Re-nutrion
Sú skártka skvelé a určite mi veľmi zlepšili kvalitu vlasov. Viac o nich som písala v tomto článku

2. Telová kozmetika- telové maslo Ingredients z Mark Spenceru, telové mlieko Balea Zucker Schute
Sú to dve moje pomerne nové veci z Vianoc, ale sú tak skvelé, že som si ich hneď obľúbila. Balea Zucker schute je telové mlieko s vôňou citrónu a cukríkov- skrátka má krásnu sladkú vôňu, ktorú cítim na sebe ešte dlho potom ako sa nekrémujem. Okrem vône však ešte dlho cítim pocit hydratácie pokožky. Už pri rozotieraní cítim, že má takú hutnejšiu konzistenciu vhodnú skôr na jeseň-zimu, no napriek tomu sa nevsakuje zle. A keď si k tomu ešte zrátam perfektnú cenu tak už k tomu snáď ani netreba ďaľší komentár :) Druhé je telové maslo Ingredients z Mark Spenceru. Bolo súčasťou veľkej kazety. Telové maslo je dobré používať v zime, pretože je vtedy pokožka oveľa suchšia než v lete a potrebuje viac hydratácie a na to sú dobré telové maslá. Konkrétne toto mi opäť ulahodilo v prvom rade dokonalou vôňou granátového jablka a rovnako ako balea skvele hydratuje :)

3.Odličovače očí- Balea dvojfázový, Ryor (Ryoherba) dvojfázová odličovacia emulzia
O oboch som sa vám už zmienila, o Ryore v tomto článku, že s ňou ide odličovanie ako po masle a dá sa s ňou odlíčiť aj pleť (odporúčam pre normálny až suchý typ pleti, pri zmiešanej namočiť tampónik do vody a trošku z nej naň dať, pri mastnej neodporúčam), no napriek tomu nedám dopustiť ani na Balea odličovač, ktorý je v pomere cena-kvalita tiež neprekonateľný a tu je moja recenzia.

4.Krém na nohy Garnier a na ruky Nivea SOS

V tomto smere som veľmi náročná, lebo hlavne v zime mám skutočne veeľmi suché ruky aj nohy. Na nohy super zaberá Garnier tiež už spomínaný v tomto článku. Písala som v ňom zároveň no Neutrogene- kréme na ruky, ktorý zatiaľ jediný vyriešil môj problém s vysušenými rukami, no tento rom som vyskúšala aj lacnejšiu verziu Nivea SOS a tá sa tej Neutrogene jednoznačne vyrovná.

5.Termo ochrana na vlasy - olejček CHI Silk infusion

O tejto skvelej ochrane pred žehlením, fúkaním či kulmovaním vlasov a zároveň aj ich regenerácii som vám napísala v tomto článku a doteraz som tento olejček, ktorý vám vlasy ani nezaťaží ani nezamastí- len regeneruje a ochráni neprestala MILOVAŤ. Teraz som však aj odfotila, aby ste videla jeho konzistenciu. A mimochodom, toto množstvo čo mám na ruke stačí normálnym vlasom na celé vlasy ( pri hustejších či dlhším možno o kúsoček viac), čiže o jeho výdrži ani nemusím hovoriť. Škoda je len to, že sa dá zohnať jedine cez internet.

6. Make-up Match Perfection, korektor 3v1 Oriflame a balzam na pery Balea

Make-up mám v najsvetlejšom odtieni IVORY (100) a farba mi úplne sadne. Krytie má stredné, má gélovú konzistenciu, ktorá sa mení pri dotyku s pleťou na akoby púdrový, čo zmatní pleť a skvele sa nanáša. Balea balzamy na pery mám rada všetky druhy,  sú mi príjemnejšie na perách ako napríklad Labelá. Korektor 3v1 Oriflame je ďalším pomocníkom hlavne na kruhy pod očami, ktoré sú mojim dosť veľkým problémom. Na to používam najprv žltú a navrch hnedú, na prípadnú vyrážku zase zelenú s hnedou- tu však radšej používam tento korektor ....

7.Make-up Dermacol cover
Tiež ste o ňom čítali v tomto článku. Určite neodporúčam na celú pleť, pretože budete ako maska :D Ale ako korektor je neprekonateľný. Lepšie krytie nenájdete a keďže stačí malinká bodočka aby ste zakryli vyrážku, vydrží vám veeľmi dlho. A to celé za cenu cca 4 eur!

 8.Zinková masť
Môj pomocník s vyrážkami spomínaný v tomto článku. Dá sa použiť aj na celú pleť, no odporúčam len napríklad 2 noci za sebou- pomáha tak vysušiť vyrážky, zahojiť rany po vyrážkach či vybieliť červené fľaky ( posledný bod u mňa však celkom neplatí, vyskúšala som to ale pomohlo mi to minimálne). Napriek tomu, že sa zdá byť mastná, ako som spomínala, vysušuje, takže v prípade suchej pleti vám odporúčam používať len lokálne.

9. Oriflame sérum na zmäkčenie nechtovej kožičky

Myslím, že mi toto sérum veľmi pomohlo, odkedy ho používam každý večer a nechtová kožička sa mi zatláča ľahšie a je menšia. Je to fajn pomocník :)


10. S-he tekutá linka na oči
Teraz to už predávajú v novom hranatom obale, ja ju mám ešte zo starej S-he. Vyhovuje mi, lebo má tvrdý hrot, ktorým sa mi ľahko robí pekná tenká linka. Ja mám síce radšej čierne ceruzky na oči, no tie sa občas rozmazávajú po čase a nemajú až takú sýtu čiernu farbu, čo zase spĺňa táto linka.

11. Oriflame špirála
Tak toto je čisto môj výmysel :) Keď mi totižto vyschla špirála Wonder lash z Oriflame, kúpila som si novú Maxi lash opäť z Oriflame, lebo bola len za 3 eurá a zaujala ma netradičná kefka. Keď som ju však vyskúšala, sklamala som sa. Tak som to vyriešila tak, že som si zobrala skvelú kefku z Wonder lash a spodný diel som použila z Maxi lash. Brala som to len ako dočasné riešenie, kým si nekúpim inú, no zistila som, že asi novú ani nebudem potrebovať, lebo sa mi tá kefka takto do oblúka zahla, čo mi veľmi vyhovuje a dobre sa mi s ňou narába. Nevravím, že to musí každému vyhovovať, no pre mňa je to super lacná maskara, ktorú mám už 3. mesiac a stále nie je suchá :) A normálne uvažujem, že ak mi vyschne, pozriem sa, či nemajú Maxi lash v zľave :)

12.Rexona antiperspirant
Mám ich rada všetky druhy. Rozhodujem sa podľa vône, konkrétne tento mi v poslednom čase veľmi zavoňal :) Dobre a dlho chárnia- moja naobľúbenejšia značka antiperspirantov.

13.Ryor pleťové krémy

Ak čítate môj blog už dlhšie, asi viete, že Ryor je moja najobľúbenejšia značka pleťovej kozmetiky bezkonkurenčne.Na noc najradšej používam krém krém s fytosfingosinom z radu Aknestop na ktorý som písala recenziu v tomto článku. Zabraňuje vzniku nových vyrážok, pri používaní z ďaľším výrobkom z tejto rady (voda, pena, maska...) môže pri stredne aknóznej pleti výrazne zlepšiť jej stav a mám príjemnú vôňu. Na deň som si kúpila asi začiatkom decembra nový denný krém a to zmatňujúci krém z radu Morské riasy, pretože ten hydratačný, o ktorom som písala recenziu spolu s Aknestop krémom, som zistila, že mi je trošičku mastný (je písané, že je vhodný na všetky typy pleti, tak to asi preto), tak som sa tento raz rozhodla pre tento a urobila som veľmi dobre. Pleť naozaj zmatní dlhodobo a skvele hydratuje- čiže to mám 2v1. Na obale je písané, že do mrazu nie je vhodný, no kozmetička mi odporučila, že ak si naň budem dávať make-up, je to v pohode. Takže ho spokojne používam už teraz a veľmi si ho pochvaľujem :) A samozrejme, obe sú určené pre zmiešanú až mastnú pleť.

Tak ako, inšpirovala som vás niečím ale už dokonca niečo z týchto produktov vlastníte? :)

9 komentárov:

  1. super clanok, ryor aknestop mam aj ja a som velmi spokojna, zucker schnute mam uz asi treti sprchac a je jednoducho uzasny, balea balzamy taktiez a spirala perfektny napad! :) karin

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobré tipy! Mne tiež zlepšili výrobky od Loreal Proffesional vlasy..a musím skúsiť tú niveu sos, pretože ak sa vyrovná neutrogene a je lacnejšia..tak to je super ;)

    cajova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jsem moc ráda že si napsala o tom trojbarevném korektoru od oriflamu,... taky jsem o něm uvažovala, ale přišlo mi že bych všechny ty odstíny nevyužila, ted když vím že je to na kruhy pod očima tak si ho nespíš také pořídím

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Baleu priamo milujem a vidím že tu máš moje obľúbené produkty :) Zase oriflame špirály nenávidím! Proste s nimi mám také zlé skúsenosti.. Raz mi dokonca jedna prišla vyschnutá :D Ináč pekne zosumarizované

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem pekne, veľmi sa teším že som vás inšpirovala :) Baška, to naozaj ti prišla vyschnutá? Teda to sa mi ešte nestalo ale budem si teda dávať pozor vždy keď to vyzdvihneme, skontrolujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. používám šampony od stejné značky, loreal professional a jsem s tim spokojená:-) asi je pak pořídím zase, až dojdou:-)

    giveaway u mě:-)

    http://color-beam.blogspot.com/2012/01/giveaway-1.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. chi mam, len som ho akosi este nepouzila:) a ked o nomm kadernicka hovorila, tak ze staci ho len malo, ked sa ho da moc, jedina moznost je znova si umyt vlasy a krem o ryoru mam tiez a som spokojna aj ked momentalne pouzivam aj iny:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vidím, že máme dost podobný kosmetická vkus:). Taktéž vlastním CHI Silk Infusion, Absolut Repair a krém s fyto od Ryoru.

    http://cinderellasnuts.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Balea je podle mňa perfektná:) Všetky ty tělové mléka mají skvělou vůni;)

    OdpovedaťOdstrániť